loader image

Colegiul Cooperatist din Moldova

Bine ați venit pe site-ul CCM!

  Colegiul Cooperatist din Moldova este o instituție de învățămînt mediu de specialitate cu o istorie bogată, cu tradiții frumoase, cu destin decent. Este vorba despre ani de experiență acumulată și cizelată în timp, zeci de mii de absolvenți, sute de elevi și colectiv pedagogic care a muncit și muncește conștiincios și creativ.

     Cooperaţiei de consum, potrivit misiunii şi obiectivelor sale, îi revine un important rol economic şi social. Înscriind o istorie de peste 150 de ani, mişcarea cooperatistă din Moldova a succedat mai multe perioade de ascensiune şi declin, menţinându-se în sistemul social-economic naţional şi în piaţa de consum internă datorită prestaţiilor ce le oferă populaţiei în satisfacerea necesităţilor ei de consum şi cu caracter social. 

   Învăţământul cooperatist din Moldova, constituit din instituţiile de învăţământ cooperatiste ca parte componentă a sistemului cooperaţiei de consum, au un statut juridic specific, reglementat în Legea cooperaţiei de consum (nr.1252-XIV din 28 septembrie 2000), şi o istorie de mai mult de un secol. Un rol deosebit în acest învăţământ îi revine CCM.

     Fiecare dintre noi, cei care am venit mai devreme sau mai târziu la CCM, a găsit în corpul de profesori de aici nu doar o sursă de cunoștințe și experiență, ci și adevărate repere de viață și modele profesionale. Dintotdeauna societatea noastră a avut, are și va avea nevoie de cunoștințele și profesionalismul dascălilor care se dedică cu pasiune și cu suflet și le transmit cu dărnicie adolescenților și tinerilor tot ce au mai bun.

 

  Colegiul Cooperatist din Moldova a reușit pe parcursul activității sale să se afirme în calitate de centru educational performant, capabil prin potențialul său să-și realizeze scopul nobil al învățămîntului: Promovarea personalității în contextul permanentelor schimbări.

SITNICENCO VIORICA,

Director CCM

     Sensul existenței demne a unui om este exprimat  prin faptele lui, ale unui colectiv-prin dăruirea și răbdarea de a munci și a făuri destine.

      Succesele instituției noastre relevă nu în gloria și onoarea proprie, ci a calității instruirii pentru care optăm, creându-ne o imagine de instituție adevărată în care obiectivul principal este valorificarea deplină a personalității și demnității umane.

      Misiunea Colegiului constă în crearea unui mediu performant de formare profesională prin formarea unei comunităţi academice cu o cultură organizaţională bazată pe excelenţă, pe promovarea şi dezvoltarea valorilor didactice. Totodată aceasta se bazează pe formarea şi dezvoltarea profesională a specialiștilor în conformitate cu necesităţile economiei naţionale şi a cooperaţiei de consum.

      Colegiul Cooperatist din Moldova a fost acreditat în baza Hotărârii Deciziei Consiliului de Conducere al Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare din 19.12.2018 și a ordinului MECC nr. 999 din 12.08.2019 la programele de formare profesională 4 ISCED, după cum urmează:

  • 41110 Contabilitate;
  • 41620 Comerţ;
  • 41630 Merceologie;
  • 72120 Tehnologia alimentaţiei publice.

       Recunosc și apreciez munca întregului colectiv și îmi exprim profunda considerație pentru frumoasele realizări pe care le-am obținut. Să avem cît mai mulți discipoli buni și dornici de carte!

         Doresc prosperitate și ascensiune profesională întregului colectiv!

       Vivat CCM!

Cu respect,

Sitnicenco Viorica, Directorul Colegiului Cooperatist din Moldova